איך לטפל בעגיל הליקס בימים הראשונים?

עגיל הליקס נחשב לאחד מסוגי הפירסינג הפופולריים ביותר, ואנשים רבים מתהדרים בו על אוזניהם.

אולם לא כל עונדי ההליקס יודעים איך לטפל בו כראוי, בעיקר בימים הראשונים לניקוב החור שהם גם הרגישים ביותר.

בכתבה הבאה נסביר כיצד מטפלים בעגיל הליקס בימים הראשונים.

 

שומרים את הידיים לעצמכם

המונח הליקס מתייחס לעגיל שממוקם בקצה העליון של האוזן. על אף שזה נשמע תחום די צר, למעשה יש עולם שלם של עגילי הליקס ואלו מתחלקים לכמה וכמה סוגים: למשל הליקס קדמי, הליקס אחורי, דאבל הליקס וטריפל הליקס (כאשר הסוגים האחרונים מתייחסים לכמות החורים שנעשתה).

על אף שמדובר באזור נח יחסית לניקוב פירסינג (בהשוואה למשל למקומות מאתגרים יותר כמו הלשון) יש לדאוג לטיפול איכותי בעגיל לאורך כל זמן ההחלמה. הטיפ הטוב ביותר לשמירה על העגיל הוא הימנעות: על אף הפיתוי הרב, חשוב לשמור את הידיים לעצמכם ולא לשחק עם העגיל החדש. זאת מהסיבה שהידיים שלנו אינן סטריליות ונוגעות בהרבה דברים לאורך היום. מאותה סיבה בדיוק מומלץ לשמור על השיער אסוף ולמנוע חיכוך בינו לבין הנקב.

 

סטריליות היא שם המשחק

ניקוב של פירסינג, כל פירסינג, הוא למעשה יצירת "פצע" בגוף. לכן חשוב לשמור על אזור העגיל נקי וסטרילי ככל הניתן לשם מניעת אינפקציה. יש לתת לעגיל את זמן ההחלמה הדרוש לו (מדובר בעניין אינדיבידואלי שאמור להיות בערך בין שלושה לשישה חודשים במקרה של הליקס), ולתת לאזור להגליד כראוי. דרך אפקטיבית למנוע התפתחות של זיהום היא באמצעות ניקיון יומיומי של האזור וסילוק הפרשות עם מי מלח ומקלות אוזניים. לאחר מכן רצוי למרוח בנקודה משחת בפנטן פלוס שמסייעת להפחתת פוטנציאל הזיהום. למרות הדעה הרווחת חיטוי אלכוהולי אינו טוב לעגילים חדשים מכיוון שהוא מייבש את אזור הניקוב, ולכן מומלץ להימנע משימוש באלכוהול לטיפול בהליקס בימים הראשונים.

בנוסף, רצוי מאוד בימים הראשונים לביצוע ההליקס להימנע מכניסה להשתכשכויות שונות, כגון ים, בריכה וכדומה. גם לאחר מקלחת מומלץ לחטא את האזור עם מי מלח מכיוון שמי הברז אינם סטריליים לגמרי.

 

דוחה אותי או לא דוחה אותי?

לפעמים גם הטיפול הכי טוב לא עוזר ועדיין מתפתחת אינפקציה סביב ההליקס. חשוב לדעת מהם ה"תמרורים האדומים" לדחייה של הגוף את העגיל. במקרים בהם יש אינפקציה תמידית, זמן החלמה ארוך מן המצופה או תזוזה במיקום העגיל יש לפנות לרופא או לסטודיו פירסינג מקצועי לייעוץ. בשביל לטפל באינפקציה נקודתית (אשר עשויה לבוא לידי ביטוי בכאבים באזור העגיל, אדמומיות או נפיחות) יש להקפיד על חיטוי מדוקדק עם מי מלח שלוש פעמים ביום. בנוסף מומלץ למרוח על הנקודה פעמיים ביום משחת סינטומיצין, אותה ניתן להשיג באמצעות מרשם רופא. חשוב לא להתמהמה עם שום חשד לאינפקציה וישר לגשת לטיפול ולחיטוי.

 

נשים

תוכן עניינים
אהבתם את מה שקראתם ? ספרו לחברים